Skip to content
  • Αρχικη
  • Προϊοντα
    • Προϊοντα
    • Που θα τα βρειτε
  • Εταιρια
    • Ποιοι Ειμαστε
    • Οραμα
    • Αξιες
    • Αποστολη μας
    • Μοναδες παραγωγης
  • Επικοινωνια
  • Blog
Menu
  • Αρχικη
  • Προϊοντα
    • Προϊοντα
    • Που θα τα βρειτε
  • Εταιρια
    • Ποιοι Ειμαστε
    • Οραμα
    • Αξιες
    • Αποστολη μας
    • Μοναδες παραγωγης
  • Επικοινωνια
  • Blog

Αυγά Ποσέ

Avocado toast with a poached egg on top

Συνταγή για Αυγά Ποσέ (poached) μία μερίδα

Υλικά:

  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι (προαιρετικά)
  • Νερό
  • Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση)

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία:

    • Σπάστε τα αυγά σε δύο μικρά μπολ ή φλιτζάνια, προσέχοντας να μην σπάσουν οι κρόκοι.
  2. Ζέσταμα του νερού:

    • Σε μια μεσαία κατσαρόλα, γεμίστε με νερό μέχρι τα δύο τρίτα και προσθέστε την κουταλιά ξύδι. Το ξύδι βοηθάει το ασπράδι να παραμείνει συμπαγές γύρω από τον κρόκο.
    • Ζεστάνετε το νερό σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει απαλά. Το νερό δεν πρέπει να κοχλάζει έντονα.
  3. Δημιουργία δίνης:

    • Με τη βοήθεια μιας κουτάλας ή μιας σπάτουλας, δημιουργήστε μια απαλή δίνη στο νερό ανακατεύοντας κυκλικά. Αυτό βοηθάει το ασπράδι να τυλίξει τον κρόκο.
  4. Μαγείρεμα των αυγών:

    • Ρίξτε τα αυγά προσεκτικά στο κέντρο της δίνης ένα-ένα. Μαγειρέψτε για περίπου 3-4 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ρευστούς θέλετε τους κρόκους. Το ασπράδι θα πρέπει να είναι συμπαγές και ο κρόκος να παραμένει μαλακός.
  5. Αφαίρεση των αυγών:

    • Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας, αφαιρέστε τα αυγά από το νερό και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα περιττά υγρά.
  6. Αλατοπίπερο:

    • Πασπαλίστε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.
  7. Σερβίρισμα:

    • Σερβίρετε τα αυγά ποσέ πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, σε σαλάτα, ή ως συνοδευτικό σε πιάτα όπως το Eggs Benedict.

Καλή απόλαυση!