
Συνταγή για Αυγά Ποσέ (poached) μία μερίδα
Υλικά:
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι (προαιρετικά)
- Νερό
- Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση)
Οδηγίες:
Προετοιμασία:
- Σπάστε τα αυγά σε δύο μικρά μπολ ή φλιτζάνια, προσέχοντας να μην σπάσουν οι κρόκοι.
Ζέσταμα του νερού:
- Σε μια μεσαία κατσαρόλα, γεμίστε με νερό μέχρι τα δύο τρίτα και προσθέστε την κουταλιά ξύδι. Το ξύδι βοηθάει το ασπράδι να παραμείνει συμπαγές γύρω από τον κρόκο.
- Ζεστάνετε το νερό σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει απαλά. Το νερό δεν πρέπει να κοχλάζει έντονα.
Δημιουργία δίνης:
- Με τη βοήθεια μιας κουτάλας ή μιας σπάτουλας, δημιουργήστε μια απαλή δίνη στο νερό ανακατεύοντας κυκλικά. Αυτό βοηθάει το ασπράδι να τυλίξει τον κρόκο.
Μαγείρεμα των αυγών:
- Ρίξτε τα αυγά προσεκτικά στο κέντρο της δίνης ένα-ένα. Μαγειρέψτε για περίπου 3-4 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ρευστούς θέλετε τους κρόκους. Το ασπράδι θα πρέπει να είναι συμπαγές και ο κρόκος να παραμένει μαλακός.
Αφαίρεση των αυγών:
- Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας, αφαιρέστε τα αυγά από το νερό και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα περιττά υγρά.
Αλατοπίπερο:
- Πασπαλίστε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.
Σερβίρισμα:
- Σερβίρετε τα αυγά ποσέ πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, σε σαλάτα, ή ως συνοδευτικό σε πιάτα όπως το Eggs Benedict.
Καλή απόλαυση!