
Συνταγή για Αυγά Τηγανητά μία μερίδα
Υλικά:
- 2 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο
- Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση)
- Προαιρετικά: φρέσκα βότανα (π.χ. μαϊντανός, σχοινόπρασο) για γαρνίρισμα
Οδηγίες:
-
Προετοιμασία:
- Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ, προσέχοντας να μην σπάσουν οι κρόκοι.
-
Ζέσταμα του τηγανιού:
- Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει και να καλύψει ομοιόμορφα τον πάτο του τηγανιού.
-
Τηγάνισμα των αυγών:
- Όταν το λάδι ή το βούτυρο είναι ζεστό (προσέξτε να μην κάψει), ρίξτε τα αυγά στο τηγάνι προσεκτικά.
- Μαγειρέψτε τα αυγά για περίπου 2-3 λεπτά ή μέχρι να ασπρίσουν τα ασπράδια και οι άκρες να αρχίσουν να γίνονται τραγανές. Για πιο ρευστούς κρόκους, αφαιρέστε τα αυγά από τη φωτιά σε αυτό το σημείο. Αν προτιμάτε τους κρόκους πιο σφιχτούς, καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι για άλλα 1-2 λεπτά.
-
Αλατοπίπερο:
- Πασπαλίστε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.
-
Σερβίρισμα:
- Μεταφέρετε τα αυγά προσεκτικά σε ένα πιάτο με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
- Προαιρετικά, γαρνίρετε με φρέσκα βότανα όπως μαϊντανό ή σχοινόπρασο για επιπλέον γεύση και χρώμα.
-
Συνοδευτικά:
- Σερβίρετε τα αυγά τηγανητά με φρέσκο ψωμί, φρυγανιά ή μια πράσινη σαλάτα.
Καλή απόλαυση!